Blå mat i centrum på Nordic Food Industry

Lillemor Lindberg, innovationsledare på Innovatum Science Park

I oktober 2022 samlas alla branscher inom livsmedelsindustrin med särskilt fokus på hållbara produktions- och förädlingsprocesser på Svenska Mässan i Göteborg: Nordic Food Industry. Ett stort fokus i år är sjömat.

Den 18 oktober kommer årets vinnare av WIN WIN Sustainability Award, Gårdsfisk, att intervjuas av Innovatum Science Parks innovationsledare Lillemor Lindberg och Susanne Ekstedt, om sin resa mot att skapa världens mest hållbara fisk i slutna system på land.

Den 19 oktober är det dags för Musselfeed ABKOBB AB och Marine Taste för att prata om utvecklingen i sjömatsbranschen tillsammans med Susanne Ekstedt under rubriken Tång, sjöpung och musslor med fokus på uppskalning. Lite senare samma dag kommer Lillemor Lindberg, att berätta om hur vi arbetar med Blå mat – för mer svenskproducerad hållbar sjömat.

– Fördelarna med blå mat, eller sjömat, är många. Mer övergripande är att de är mycket energieffektiva och vattenbesparande att odla – och näringsriktiga, säger Lillemor till Nordic Food Industry.

På Nordic Food Industry samlas livsmedelsindustrin för att belysa framsteg och utmaningar som branschen står inför och för att samverka runt lösningar.

Kostnadsfri entrébiljett till mässan i Göteborg finns på Nordic Food Industrys hemsida.