Kan du förnybar energi – bli vår nya kollega

Vill du arbeta tillsammans med oss för att lyckas med energiomställningen och nå klimatmålen?

Vi söker nu nya kollegor som har kunskap om förnybar energi och vill vara med i omställningen och elektrifieringen av samhället.

Senast 2045 skall Sverige vara klimatneutralt. En rad bedömare har pekat ut en kraftigt ökad användning av förnybar energi för att detta skall bli möjligt Det är en av utmaningarna vi på Innovatum Science Park arbetar med och där vi nu behöver förstärkning med projektledare till vårt energiteam. Vi ser en styrka i olika erfarenheter och söker därför både seniora och juniora kollegor.

Arbetsbeskrivning

Du vill vara med i att utveckla och driva energiomställningen i Västra Götaland tillsammans med oss och våra samarbetspartners. Som medarbetare i vårt energiteam hamnar du mitt i skärningspunkten mellan forskning, ny teknik, nya företag och näringsliv samt ambitiösa offentliga aktörer som regionen, kommuner, kommunalförbund och kommunala bolag.

I energiteamet på Innovatum Science Park kommer du att ha en viktig roll i ett, eller flera av, våra energiprojekt. Ansvarsgraden i projekten kan variera beroende av projektens karaktär. Du kommer dels att strukturera och planera arbetet, dels arbeta operativt för att säkerställa att projektmålen nås. En del av ditt uppdrag blir också att vara med och utveckla idéer, rigga och ansöka om nya projekt.

Du kommer att ingå i ett team med innovationsledare, projektledare, affärscoach, kommunikatör och projektekonom som tillsammans verkar för att skapa värde i alla de projekt vi är engagerade i.

Kulturen på Innovatum Science Park präglas av teamwork, nyfikenhet och flexibilitet. Våra medarbetare drivs av ett starkt samhällsengagemang och en vilja att göra skillnad för samhället och alla som är en del av det, baserat på allas olikheter och egenskaper.

Vi söker lagspelare med god erfarenhet av att driva och leda i samarbete med olika samverkansparter och kollegor.

Vi arbetar med utveckling, innovation och omställning inom främst:

· Förnybar energi - sol, vind, biogas

· Lokala energisystem - energiplanering, flexibilitet, elektrifiering och elnät

· Grön omställning av näringsliv och företag

Projekten vi driver och koordinerar finns på regional, nationell och internationell nivå.

Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak att bestå av:

· Driva och planera projekt - avseende mål, delmål, aktiviteter, tidplan och budgetansvar - för att bygga samverkan.

· Skapa och underhålla kontakter och nätverk med projektens målgrupper samt finansiärer och andra intressenter.

· Genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten.

· Omvärldsbevakning och analys samt strategi och planeringsarbete.

· Coacha och inspirera företag och offentlig verksamhet i deras energiomställning.

· Sammanställa och presentera information från projektet.

· Aktivt bidra till att utveckla och representera Innovatum Science Park och Energikontor Väst.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du har en genuin drivkraft att bidra till ett hållbart, innovativt, jämställt och konkurrenskraftigt samhälle. Du har kunskap om förnybara energikällor och förståelse för energianvändning, produktion och lokala/regionala energisystem. Du har en akademisk examen och relevant arbetslivserfarenhet, gärna med koppling till energi.

Vi ser gärna att du har ett analytiskt förhållningssätt samt erfarenhet och en fallenhet för att leda projekt och skapa struktur. Erfarenhet av process- och projektledning är meriterande, men din vilja att lära, utvecklas och bidra är överordnad.

Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av samverkan med olika aktörer som företag, offentliga aktörer, akademi samt goda kontakter och nätverk inom energiområdet. Plus i kanten om du dessutom har erfarenhet av internationella samarbeten.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt vana att samverka med digitala verktyg är ett måste.

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter ett starkt personligt driv och ett grundat samhällsengagemang.

Som person behöver du ha en stark social och kommunikativ förmåga för att kunna skapa och upprätthålla ett gott samarbete med en mångfald av intressenter. Vi ser gärna att du är ansvarstagande, lyhörd samt analytisk.

För att trivas hos oss bör du vara prestigelös, drivande och initiativrik och stimuleras av att arbeta i en snabbt föränderlig innovationsmiljö.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Trollhättan med möjlighet att delvis arbeta från vårt Göteborgskontor. Tillträde så snart som möjligt är önskvärt.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval och rekrytering av kandidater. Vi ser fram emot din ansökan redan idag - dock senast 17 juni 2024. Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Kontakt:

Carina Nowak, Chef Projektverksamheten
e-post: carina.nowak@innovatum.se

Representant för Unionen är Rickard Waern.
e-post: rickard.waern@innovatum.se

Om oss

Innovatum Science Park är neutral samverkansplattform och en stimulerande utvecklingsmiljö för kunskapsintensiva tillväxtföretag i alla faser. Vi är en strategisk partner i företagens utveckling och omställning till ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv. Med avstamp i samhällsutmaningar initierar, utvecklar och driver vi samverkansprojekt med fokus på morgondagens lösningar. En central del som science park är att sammanföra akademi, samhällsaktörer, samt stora och små företag. Tillsammans skapar vi nationella och internationella innovationsprojekt som testar och utvecklar framtidens lösningar på våra stora samhällsutmaningar med tillväxt och konkurrenskraft som långsiktigt resultat.

På Innovatum Science Park har vi mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med komplexa framåtriktade samverkansprojekt och mer än 500 företag är engagerade i vår verksamhet. Vi verkar såväl nationellt som regionalt och har verksamhet lokalt i Trollhättan, Vänersborg och Göteborg.

Energikontor Väst är det regionala energikontoret i Västra Götaland och en del av Innovatum Science Park. Vi driver nätverk och projekt tillsammans med offentliga organisationer och näringsliv. Vårt mål är att främja energiomställningen med hjälp av mer förnybar energi och smarta lokala energisystem.

Koncernen har nyligen antagit en strategisk inriktning mot 2030 där industriell teknik står i centrum med tillämpning inom utmaningsområdena Hållbar industri, Blå bioekonomi och Energi.

Välkommen att höra av dig!

Carina Nowak

Chef Projektverksamheten, Test & Demo, Nätverk

Rickard Waern

Innovationsledare Förnybar energi