Sjömatsföretag till Passion för mat i Trollhättan

"Tydligt att det finns ett ökat intresse bland konsumenterna"

På matmässan Passion för Mat i Trollhättan kommer besökarna i år att mötas av en mängd produkter från hav och sjö. Från tång, sjöpungsbuljong, musslor, ostron, till fisk, skaldjur och löjrom. Ett tecken på att både etablerade och nya sjömatsprodukter kommer ta större utrymme på svenskarnas tallrikar framöver.

- Det är tydligt att sjömaten utvecklas och möter ett ökat intresse bland konsumenterna som spännande och hållbara produkter, säger Susanne Ekstedt, Innovationsledare på Innovatum Science Park som sedan några år tillbaka arbetar med att stötta utvecklingen av svensk innovativ sjömat.

Passion för Mat är en etablerad matmässa med mat och dryck från utvalda leverantörer. Mässan som tar plats på Nova Arena i Trollhättan den 22-24 april, är öppen för all publik, som matintresserade hemmakockar, uppköpare, grossister och andra proffs inom mat och livsmedel. Bland sjömatsföretagen på plats finns Marine Taste, Musselbaren, Nordic Seafarm och tångdykaren Karolina Martinsson med boken Tång och strandväxter.

- Det blir spännande att träffa så många innovativa sjömatsentreprenörer på plats och höra mer om deras produkter.

Dessutom kommer utställare med ostron, fisk, skaldjur och vänerlöjrom till Trollhättan under helgen då också EM i Ostron-öppning.

- Det är superhäftigt att en etablerad mässa som Passion för mat kommer till Trollhättan. Här finns goda förutsättningar -  en innovativ miljö, med fina mässlokaler och bra kommunikationer.

Susanne Ekstedt

Susanne Ekstedt

Innovationsledare Blå bioekonomi