Tech InWest Sweden – eventveckan där näringslivet möter framtiden

Helena Kortered, näringslivschef Trollhättans stad och Martin Wänblom VD Innovatum Science Park

För att lösa samhällets utmaningar krävs nya och hållbara lösningar i stor skala. Det är fokus för eventveckan Tech InWest Sweden som i november arrangeras av Innovatum Science Park och Trollhättans stad med samarbetspartners. Veckan erbjuder ett smörgåsbord av event och vänder sig till alla som vill driva affärer, innovation och skapa förändring med hjälp av ny teknik och nya metoder.

–Tech InWest Sweden riktar sig till både etablerade och nya företag, investerare och offentliga aktörer. Deltagarna kan förvänta sig en hel del nätverkande, framtidsspaningar och insikter med industriell teknik som genomgående tema. Det vill säga moderna tillverkningsteknologier, digitala verktyg så som AI och Internet of Things, men också ett industriellt angreppsätt för att omsätta idéer till verklig nytta, säger Martin Wänblom, vd för Innovatum Science Park. 

Tech InWest Sweden har premiär 16-19 november. Då, under den mörkaste delen av hösten, bjuder arrangörerna på en lång rad event med webbinarier, panelsamtal, matchmaking, utställningar och workshops kring frågor som sträcker sig från havets djup ända ut i rymden. Vad krävs för att skapa nya produkter från havet? Hur nyttjar tillverkningsindustrin AI för ökad hållbarhet? Vad krävs för att leverera till Big Science? Vilka är de senaste trenderna inom startup-scenen? Hur ser framtidens energisystem ut? Och hur kan rymddata användas för att lösa miljöproblem på jorden? Bara för att nämna några exempel.

Ska skapa produktiva möten och korskopplingar
Smarta energilösningar, innovativ industri och affärsmöjligheter kring marina resurser, är några av de teman som utforskas under veckan. Bland programpunkterna syns de framgångsrika eventen Automationsdagen, Primusdagen, Space Investment Day och Startup Day. Genom att samla ett flertal event och människor från olika branscher under samma paraply är förhoppningen att skapa produktiva möten och korskopplingar. 

–Vi har ont om tid för att hinna med den omställning som måste ske innan 2030. Industrin utgör en betydande del av landets ekonomi och ligger till grund för mycket av vår välfärd – inte minst här i Västsverige – och den står nu inför stora utmaningar. Samtidigt är vi mitt i en klimatkris som gör att vi snabbt måste öka skala och tempo i införandet av effektiva och hållbara lösningar, säger Martin Wänblom, vd för Innovatum Science Park.  

– Vi vill ständigt attrahera fler talanger, företag och investerare till närområdet, stärka upp etablerade företag samt bidra till nya arbetstillfällen i Trollhättan. Här kan Tech InWest Sweden bli en viktig pusselbit för att positionera Trollhättan som en central techstad i regionen, säger Helena Kortered, näringslivschef Trollhättans Stad.

Läs mer om Tech InWest Sweden

Tech InWest Sweden - årets stora tillväxtevent inom industriell teknik! Den 16-19 november samlar vi talanger, företag, investerare och offentliga aktörer som vill driva affärer, innovation och skapa hållbar tillväxt med hjälp av ny teknik och nya metoder. ​​Veckan bjuder på ett smörgåsbord av event och arrangeras i samverkan mellan Innovatum Science Park, Trollhättans stad, Högskolan Väst, IUC Väst och Energikontor Väst.