Ansökan Startup Challenge

Nu har årets tävling öppnat

Vi ser fram emot din ansökan! Längre ner på sidan hittar du lite vägledning och tips kring hur du fyller i ansökan. Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Tävlingsvillkor

 • Ansökan måste vara fullständigt ifylld för att vara giltig. 
 • För att tävlingsbidraget ska vara giltigt måste du kunna delta vid den digitala pitchträningen den 15 november, pitch inför juryn den 24 november och finalen den 6 december. Finalen och pitchen sker i Trollhättan. 
 • Det är inte tillåtet att tävla med någon annans affärsidé. 
 • Genom att delta i tävlingen godkänner du att din affärsidé utvärderas av oss som jobbar med tävlingen. Jurymedlemmar kan tillkomma.
 • Alla som arbetar med tävlingen hanterar din ansökan med försiktighet. 
 • Under tävlingens olika moment (pitchdagen och finalen) kommer vi att fotografera, filma och dokumentera det som sker. Genom att delta i tävlingen godkänner att du och din affärsidé kan exponeras på olika sätt. 
 • Juryns beslut kan inte överklagas. 
 • Tävlande idé får inte tidigare varit antagen till en företagsinkubator tidigare. 
 • Tävlande idé kan ha bedrivits i företagsform i maximalt ett år innan finaldagen den 6 december 2022. 
 • Du som tävlar ska ha din hemvist i någon av de 14 Fyrbodalskommunerna. Det räcker att en person i teamet är bosatt här. 

Juryns bedömning

När juryn gör sin bedömning kommer de att titta på affärsidéns potential:

 • Hur innovativ och nytänkande är idén?
 • Är den skalbar?
 • Hur ser tillväxtpotentialen ut?
 • Fyller idén ett tydligt behov på marknaden?
 • Har den internationell potential?
 • Kan idén bidra till en positiv samhällsutveckling på ett eller annat sätt?

Då vårt mål är att stötta vinnaren att komma igång, så tittar juryn också på din eller teamets förmåga att kunna förverkliga idén.

Priserna

Följande priser tilldelas vinnaren av Innovatum Science Park Startup Challenge 2022. 

 • 25 000 kronor från Swedbank i entreprenörskapsstipendium för att starta aktiebolag och komma igång med affärsidén. Har du redan ett aktiebolag på plats kan pengarna förstås användas till att vidareutveckla idén på andra sätt.
 • Externa tjänster till ett värde av 100 000 kronor som nyttjas under tiden i inkubatorn på Innovatum Science Park. Tjänsterna kan användas för att utveckla företaget och dess affär. Det kan tex. innebära inköp av konsulttjänster inom  juridik, kommunikation, IP strategier, utbildning eller andra expertområden som hjälper till att verifiera och utveckla affärsidén. Pengarna kan inte användas till exempelvis lön, prototyp- och produktutveckling eller investeringar i immateriella, materiella och finansiella tillgångar. 

  Pengarna betalas inte ut som en engångssumma utan inköpen sker i samråd med Innovatum Science Park under inkubationstiden.   
 • En plats vid inkubatorn på Innovatum Science Park
  Mer info om vad det innebär hittar du här. 

Ytterligare priser kan tillkomma under tävlingens gång. 

Så fyller du i ansökan

HemortTävlingen riktar sig till personer som bor i Fyrbodal. Till Fyrbodal hör 14 kommuner i Västsverige: Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

Det räcker att en tävlande är bosatt i någon av kommunerna.
BidragsnamnVad kallar du din affärsidé? Om du går vidare i tävlingen kommer namnet att användas när vi kommunicerar tävlingen externt.
Beskriv affärsidén kort
(Vilket problem löser du, för vem, och hur löser du det)
Denna fråga ska helt enkelt sammanfatta din idé - varför din lösning viktig och för vem? Ett tips är att utgå från nuläget. Vad är det som inte fungerar idag? Varför fungerar det inte? Vilka konsekvenser ger detta och för vem eller vilka? Hur bidrar din idé till att lösa problemet?
Beskriv varför just du kommer lyckas förverkliga affärsidénHar du någon särskild kompetens eller förmåga som gör att du kommer att lyckas? Är du passionerad och brinner för frågan? Har du erfarenhet inom den bransch där din idé ska göra skillnad? Är ni ett starkt team? Eller är du helt enkelt bara väldigt taggad, engagerad och vill detta mycket? Det är inte så bara.

Oavsett vad - hjälp juryn att förstår varför just du eller ni kommer att lyckas förverkliga idén!
Hur bidrar din affärsidé positivt till samhället?Vi på Innovatum Science Park vill bidra att skapa positiv samhällsförändring. Kan din affärsidé bidra till ökad inkludering? Jämställdhet? Positiva miljöeffekter? Minska stress? Eller någonting helt annat som påverkar vårt samhälle i positiv riktning. Beskriv kortfattat.
Hur hittade du till tävlingen? Ditt svar hjälper oss att förstå hur vi når ut till personer som dig.

Har du frågor kring ansökan? Hör av dig!

Eivind Vogel Rödin, Innovatum Science Park

Eivind Vogel-Rödin

Chef Startupverksamheten
Frida Jägerbrand, Innovatum Science Park

Frida Jägerbrand

Affärscoach
Debbie Lygonis, Innovatum Science Park

Deborah Lygonis

Affärscoach