Vi hjälper din startup att lyckas!

Startupteamet på Innovatum Science Park

Vass affärsrådgivning, viktiga kontakter och stora samarbetsmöjligheter. Tre huvudingredienser i det stöd vi erbjuder. Vi stöttar dig med en nytänkande, skalbar affärsidé som har potential att slå stort och nå stark tillväxt!

6 anledningar att söka till inkubatorn!

1. Vass affärsrådgivning

Vi som stöttar dig i vått och torrt är ett engagerat team av entreprenörer och experter från näringslivet. Flera av våra affärscoacher har gjort egna startupresor, rest kapital och investerat i andra bolag. Som startup hos oss får du och ditt team en dedikerad coach som rådgivare.

2. Viktiga kontakter

Med över 20 år på nacken och med hela Innovatum Science Park i ryggen har vi ett starkt kontaktnät såväl nationellt och internationellt som du får ta del av. Investerare, akademi, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer är våra nära vänner.

3. Kapital för att testa

Vi är rankade som en av Sveriges excellenta inkubatorer enligt Vinnova. Det innebär att ni som startup i inkubatorn har chans att söka upp till 150 000 kronor direkt via oss för att testa och validera er produkt eller tjänst.

4. Samarbetsmöjligheter

Ensam är inte stark. Därför har vi teamat upp med några av landets vassaste organisationer och företag. Vi jobbar aktivt för att skapa samarbetsmöjligheter mellan startups och etablerade bolag. Dessutom har vi upparbetade samarbeten för dig som har offentligheten som tilltänkt kund

5. Test- och demomiljöer

Innovatum Science Park driver, och är engagerade i flera test- och demomiljöer som ger dig rätt förutsättningar att testa och utveckla din produkt.  Produktionstekniskt centrum (PTC) och Wargön Innovation är två exempel. Du får också tillgång till ett makerspace med flera 3D-printers och yta för produktutveckling.

6. Community & co-work

Du blir del av vårt community med aktiviteter tillsammans med andra startups och entreprenörer. Du och ditt team får plats i vår co-workingyta i sprillans nya lokaler i Trollhättan med tillgång till arbetsplatser, mötesrum och eventytor. Vi har också en fotostudio som passar perfekt för exempelvis filmpitchar.

Steg för steg mot målet!

Alla startupresor ser olika ut men många liknande affärsbeslut behöver fattas på vägen. Här hjälper vi till att navigera. Vilken kundvalidering krävs? Hur ska vi generera kunder? Vilken affärsmodell krävs? Vilken finansieringsstrategi ska vi satsa på? Vilka avtal behöver vara på plats? Uppskalningsstrategi? Vi stöttar från idéfas till internationell expansion.

Snabbfakta

GeografiVästsverige.
Vem kan söka?Personer/team/företag med nytänkande skalbara affärsidéer. AB krävs ej vid start. Företaget ska vara baserat i Sverige och max 5 år.
BedömningskriterierAffärsidéerna bedöms utifrån skalbarhet, marknad, internationell potential, innovationshöjd, hållbarhet och team.
AnsökningsperiodLöpande antagning året runt.
Hur länge får jag stöd?Du/ni kan få stöd av oss i upp till ca. 3 år där de första sex månaderna är en testperiod.
Pia Hencol

"Vi har fått stöd, bollplank, affärsrådgivning och många dörrar har öppnats. Från första mötet har det känts som att vårt bolag bestått av ett stort team med många kompetenser."

Pia Källqvist, Hencol

Pia Hencol

Frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Eivind Vogel Rödin, Innovatum Science Park

Eivind Vogel-Rödin

Chef Startupverksamheten
Frida Jägerbrand, Innovatum Science Park

Frida Jägerbrand

Affärscoach