Hållbart. På riktigt. Nu.

Träd som sträcker sig mot solen

Sedan 25 år tillbaka har vi hjälpt företag, akademi och samhälle att mötas, samarbeta och utveckla hållbara innovationer, främst inom industriell teknik. Idag är fler än 400 företag engagerade i vår verksamhet som bland annat erbjuder test- och demomiljöer, en startupinkubator, utvecklingsprojekt, olika företagsnätverk, events och ett community för entreprenörer.

Innovatum Science Park byggnad

4

Test- och demomiljöer för produktutveckling

9

Affärsnätverk för dig som vill utveckla och utvecklas.

180

startups har fått stöd genom vår inkubator

Vårt uppdrag

Vårt uppdrag går ut på att skapa ett långsiktigt konkurrenskraftigt lokalt och regionalt näringsliv. Vi är övertygade om att vägen dit går genom fokuserade satsningar på framtidsinriktade, hållbara och storskaligt genomförbara lösningar.

Vi är en av fem Science Parks som finansieras av Västra Götalandsregionen, och tillsammans arbetar vi för att nå målen i regionens utvecklingsplan 2030. På så sätt ser vi till att Västra Götalandsregionen ligger i framkant när det gäller såväl hållbarhet som utveckling.

En stolt del av Innovatumgruppen

Innovatum Science Park ingår i Innovatumgruppen, som förutom oss består av Energikontor Väst, Wargön Innovation, Innovatum Science Center och Saab Car Museum. Tillsammans arbetar vi för att på olika sätt bidra till ökad hållbarhet och utveckling i Västsverige.

Ett industriellt arv in i framtiden

Det finns starka anledningar till varför just vi kraftsamlar kring innovativ industri. Västsverige är en av landets ledande industriregioner och vi har sedan länge haft spetskompetens inom produktionsteknik. Trollhättan har varit centrum för storskalig industri med internationell inriktning sedan många år tillbaka och lagt grunden till nya, starka teknik- och ingenjörsbolag. Uppskalningsförmåga, teknikkunnande och innovation är ingredienser som morgondagens företag är beroende av. Här har vi 25 års erfarenhet och starka samarbeten med näringsliv, akademi och samhälle.

En svartvit bild i fabriksmiljö där rör lyfts

Innovatum Science Park finansieras av