Rätt förutsättningar för er tekniska utveckling

En person med en robot i bakgrunden

Har du en produkt eller lösning du vill testa? Eller vill ditt företag ta nästa steg mot ökad konkurrenskraft och hållbarhet? Genom att få tillgång till rätt utrustning, personal som hjälper dig att hantera den och utrymme i våra lokaler sparar du tid, plats och pengar.

Vi finns såväl för er som har nya idéer som för er vill utveckla en befintlig verksamhet. Vi vet att den omställning som krävs för ökad hållbarhet och konkurrenskraft kräver stora förändringar och investeringar. Demonstrationsmiljön på PTC är en levande miljö dit du kan komma för att se och testa den senaste tekniken och metoderna inom produktionsteknik och prata med utbildad personal och experter på området - på så sätt blir er resa mot en hållbar framtid betydligt mindre riskfylld.

PTC är i ständig utveckling och vi strävar efter att ha den senaste tekniken. Nedan listar vi en del av vår utrustning. Kontakta oss så berättar vi ännu mer!

Automatiserad produktion av kompositprodukter
Kompositarenan är utrustad med bland annat en ugn med möjlighet att hantera stora komponenter, ett sliprum, en utsugsbox för kemikalier, lagerutrymme med frys för förvaring av vävar och kemikalier och en stor klimatkontrollerad lokal.
Flexibel industriell automation
I automationslabbet finns bland annat styrsystem, PLC:er, industrirobotar, gripdon, givare och sensorer men också mjukvaror och ingenjörsverktyg för simulerings- och utvecklingsarbete.
Additiv tillverkning
Vi har ett antal olika utrustningar för additiv tillverkning. Framförallt handlar det om additiv tillverkning i metaller av olika slag, men här finns även maskiner för framställning av komponenter i plastmaterial.

Materialprovning
Inom materialprovning har vi utrustning i form av bland annat en kapmaskin för provmaterial, ingjutningsutrustning, dragskåp, mikroskop med kamera och tillhörande dator, hårdhetsmätningsutrustning, dragprovmaskin, slip- och poleringsmaskin med automatisk dosering och svepelektronmikroskop.
Oförstörande provning – OFP
Vi har utrustning för bland annat mikrofokusröntgen, ultraljud, virvelströmsprovning, IR-termografi och Gom Aramis optisk töjningsfältsmätare.
Termisk sprutning
Vårt labb är välutrustat och här finns teknik och kompetenser för en mängd olika beläggningsmetoder inom termisk sprutning.

En arena för kompositprodukter

600 kvadratmeter på PTC är utrustat med splitter ny utrustning för att skapa ännu bättre förutsättningar för utveckling, framförallt inom komposit. Se filmen där du får en rundtur på arenan!