Jenny Iodlovsky Norrby blir Årets affärsängel i Trollhättan

Årets affärsängel i Trollhättan - Jenny Iodlovsky Norrby tillsammans med Deborah Lygonis. Foto: Kristin Viktorsson

Under ett fullsatt lunchevent på Produktionstekniskt Centrum i Trollhättan delade Innovatum Science Park ut det nyinstiftade priset Årets affärsängel i Trollhättan. Pristagare blev Jenny Iodlovsky Norrby som hyllades för sitt aktiva engagemang bland entreprenörerna vid inkubatorn.

 —Så otroligt hedersamt att få priset som årets affärsängel! Är jätteglad för att det jag gör uppmärksammas och uppskattas. Det är egentligen ingen könsfråga, men mest glad är jag för att kunna vara ett föredöme för att fler kvinnor skall intressera sig för att bli affärsänglar. Så roligt att efter ett långt arbetsliv med erfarenhet av många branscher och roller, bland annat som VD inom tre helt olika branscher och ett stort kontaktnät, kunna hjälpa unga företagare och startups att öppna dörrar på olika sätt, säger Jenny.

Sedan 2003 har inkubatorn vid Innovatum Science Park stöttat hundratals startups genom bland annat affärsrådgivning, kontakter och stöd för kapitalanskaffning.

För att skapa ännu bättre kapitalförutsättningar för entreprenörerna lanserade man under 2023 investerarnätverket InnoCap. Som en del i denna satsning instiftades priset med syftet att uppmärksamma en affärsängel vars insatser haft stor betydelse för startupbolagen.

— En affärsängel är inte bara en person som investerar kapital. Det är också en person som är aktiv i startupvärlden och delar med sig av kunskap, nätverk och tid. Jenny uppvisar precis dessa kvaliteter, Säger Deborah Lygonis, Investment Manager på Innovatum Science Park och ansvarig för investerarnätverket InnoCap.

Vinnarmotivering:

Genom sitt aktiva engagemang och driv har hon gjort stor skillnad för startups på Innovatum Science Parks inkubator. Hon har stöttat entreprenörer genom sin tid, kunskap och sina kontakter. I det nybildade investerarnätverket InnoCap är hon en positiv drivkraft och är en viktig pusselbit inför kommande satsningar i investeringsbolag.­


Under kvällens näringslivsgala Trollhättan Business Awards delar vi även ut priset till Årets startup. Mer om Trollhättan Business Awards kan du läsa här.

Vill du veta mer om investerarnätverket InnoCap?

Debbie Lygonis, Innovatum Science Park

Deborah Lygonis

Investment Manager