Sunsurf Solar & InsulinSaver i Draknästet

Draknästet 2023

SVT:s Draknästet är tillbaka och drakarna är redo att investera sina miljoner i de bästa affärsidéerna. Under säsongen kommer både Sunsurf Solar och InsulinSaver från vår inkubator pitcha sina idéer för investerarna.

Sunsurf Solar först ut

Först ut, under avsnitt 2, är barndomsvännerna Martin Örgård, Marc Montgomery och Björn Larsson som pitchar sina flytande solceller för drakarna. Affärsidén föddes då vännerna bollade idéer kring nya sätt att ta vara på solenergi på ett sätt som inte enbart genererar ren energi, utan också skapar fördelar som vattenbesparing och optimering av markanvändning. Teamet har varit en del av vår inkubator sedan 2022.

I investerarpanelen ser vi Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani, Jonas Tellander och gästdraken Hannah Widell.

Så här skriver teamet om sin medverkan: "Uttagningsprocessen till Draknästet var utmanande men gissa om vi blev glada då vi fick höra att vi kommit med! Snart var vi på väg till Stockholm för TV-inspelning, vilket var nervöst, men fantastiskt kul! Helt enkelt en chans man inte kunde tacka nej till. Bänka er! Vi utlovar högt underhållningsvärde! Faktum är att Sunsurf Solars pitch är en ni sent ska glömma!"

Avsnittet sänds på SVT torsdagen den 7 september kl. 20.00. Det kommer även finnas tillgängligt på SVT Play.

Uppdatering! Här hittar du avsnittet med Sunsurf Solar.

Marc Montgomery, Martin Örgård & Björn Larsson när de pitchar sin idé för drakarna.
Marc Montgomery, Martin Örgård & Björn Larsson när de pitchar sin idé för drakarna.

InsulinSaver pitchar den 21 september

Näst på tur, under avsnitt 4, är det syskonen Hanna och Oskar Dahl som pitchar. Teamet vill genom sin idé göra det enkelt för diabetiker att ha koll på sin temperaturkänsliga medicin var de än befinner sig. Hanna är själv diabetiker och affärsidén föddes efter en tågluff i Europa då hon blev sjuk av insulin som värmepåverkats utan att hon visste om det.

Så här säger Hanna om teamets medverkan i Draknästet: " Det var en sjukt rolig upplevelse att delta och häftigt att få vara en del av tv-programmet som vi följt sedan vi var små”.

Hur det gick för dem får vi se den 21 september när programmet sänds. Gästdrake under detta avsnitt är Christian von Koenigsegg.

Uppdatering! Här hittar du avsnittet med InsulinSaver.

Hanna Dahl och Oskar Dahl syns i avsnitt 4 som sänds den 21 september.
Hanna Dahl och Oskar Dahl syns i avsnitt 4 som sänds den 21 september.