Ansök om proffshjälp till din produktidé

Få hjälp att 3d-printa din produktide

Hur säljer man in och testar en produkt som inte finns? Genom att 3D-printa den såklart! Nu letar vi efter Trollhättebor upp till 35 år med entreprenörsdrömmar som vill ta chansen att testa sin idé på riktigt! Är det du eller någon du känner? Ansök för att ta del av vårt paket Ung Entreprenör.

Ansökan har stängt!

Vi som står bakom satsningen är Trollhättans stad, Innovatum Science Park, Ung Företagsamhet Fyrbodal & Drivhuset vid Högskolan Väst.

Paketet Ung Entreprenör:

Expertskisser på din idé
För att förvandla din idé till en riktig produkt är första steget att få fram proffsiga CAD-ritningar. Men hur funkar det? Inget som du behöver bekymra dig om! Här får du nämligen hjälp av experter. 10 timmars CAD-​ritningshjälp ingår.

Hjälp att 3D-printa din prototyp
När du har din CAD-ritning på plats är det dags att skapa din prototyp på riktigt! Nu kopplar vi in nästa expert, nämligen teknikgurun och entreprenören Jan Björn som till vardags coachar entreprenörer på Innovatum Science Parks inkubator. Jan har mer än 15 års erfarenhet av 3D-printing och prototyptillverkning.

Fri access till Trollhättans eget Silicon Valley
I hjärtat av Innovatum District i Trollhättan hittar du Innovatum Science Parks lokaler. Här samlas entreprenörer och kreativa människor med idéer och framåtanda. Som vinnare får du kostnadsfri tillgång till lokalerna under två månaders tid. Det inkluderar: Mötesrum, kreativa ytor och flexarbetsplats i mån av plats.

Fri access till kreativ verkstad med 3D-printers
Det är lätt att få blodad tand när du väl börjat 3D-printa. Vi vet! Vad passar då inte bättre än fri tillgång till Innovatum Science Parks Makerspace där du kan testa, utveckla och 3D-printa fler idéer i en kreativ miljö tillsammans med andra? Två månaders fri access ingår.

Platsgaranti i förinkubatorn utan kostnad
Förinkubatorn är ett 12-​veckors program hos Innovatum Science Park där du tillsammans med andra blivande entreprenörer får lära dig det mesta inom affärsutveckling. Paketet ger dig kostnadsfri platsgaranti.

Svante Olsson, Elektroskutt

"Det bästa med Makerspace är att jag kan få fram en prototyp
blixtsnabbt! Från att en idé ploppar upp i hjärnan till att 3D-printern är i full gång med tillverkningen."

Svante Olsson, Årets Unga företagare Trollhättan & VGR

Svante Olsson, Elektroskutt

Hur funkar det?

Vem kan ansöka?Personer/team bosatta i Trollhättan upp till 35 år med produktidéer som ni vill förverkliga. Idén ska bygga på en fysisk produkt som du vill ha hjälp att 3D-printa.
Hur ansöker jag och tävlar?Fyll i vårt digitala ansökningsformulär.
Hur många får paketet?Upp till 10 personer/team kommer att få ta del av paketet.

AnsökningsperiodAnsökningsperioden är öppen fram till torsdagen den 9 november men vänta inte med din ansökan. Vi går igenom ansökningarna löpande.
När får jag svar? Vi går igenom ansökningarna löpande men du får svar senast den 10 november.

Datum att ha koll på

9 oktoberAnsökan stänger
10 novemberVinnare meddelas
15 novemberKick-off där vinnarna får träffa varandra och oss arrangörer. Prel.tid kl. 14-16 på Innovatum Science Park.
13 nov - 15 decVinnarna får under denna tidsperiod hjälp med CAD-ritningar och att 3D-printa sina produktidéer.