Fyrbodals stora affärsidétävling är tillbaka!

Herbox vann affärsidétävlingen Innovatum Science Park Startup Challenge 2021

För andra året arrangeras nu affärsidétävlingen Innovatum Science Park Startup Challenge där nystartade företag och blivande entreprenörer från Fyrbodal kan tävla om fina priser. Vinnaren får 25 000 kronor i entreprenörskapsstipendium från Swedbank, en plats vid inkubatorn och tjänster värda 100 000 kronor.

Tävlingen är öppen till 6 november och vinnaren koras under en final i Trollhättan den 6 december.

– Vi letar personer eller team med nytänkande affärsidéer som vill få en kick-start för att komma i gång. I år höjer vi prissumman rejält för att ge vinnaren bra förutsättningar att vidareutveckla idén så snabbt som möjligt, säger Eivind Vogel-Rödin, verksamhetschef vid Innovatum Science Parks inkubator.

Öppen för affärsidéer inom alla branscher

Tävlingen är öppen för affärsidéer inom alla typer av branscher. Det viktiga är att lösningarna som presenteras fyller ett tydligt behov på marknaden, att de är nytänkande, har stor tillväxtpotential och att de på ett eller annat sätt bidrar till hållbar utveckling. Det går bra att tävla ensam eller i team.

– Förra årets tävling lockade fram många intressanta idéer och personer och vi hoppas på ännu fler i år. Går du runt och bär på en idé med potential att bli någonting stort, tveka inte att söka!

Linn Rosenqvist pitchade affärsidén Herbox för juryn under finalmomentet 2021.
Linn Rosenqvist pitchade affärsidén Herbox för juryn under finalmomentet 2021.

Herbox vann 2021

Linn Rosenqvist och Hanna Lauste från Orust kammade hem vinsten 2021 med affärsidén Herbox som handlar om att tillgängliggöra mensskydd. I samband med vinsten fick de en plats vid Innovatum Science Parks inkubator och sedan dess har utvecklingen gått i rasande fart.

– En stor milstolpe var när vi vann tävlingen. Genom inkubatorn har vi fått ett otroligt stöd. Både i form av en coach som vi kan bolla med och ställa frågor till. Vi har också fått ett jättestort juridiskt och finansiellt stöd som varit väldigt avgörande för hur långt vi har tagit oss idag, säger Hanna Lauste från Herbox om tiden i inkubatorn.

Bland finalisterna syntes också Carjoy som även de tog plats på inkubatorn. I april lanserade de Sveriges första tjänst med mobila fordonstekniker och i juni tog de in miljoninvestering.

Om affärsidétävlingen

Innovatum Science Park Startup Challenge är en affärsidétävling som riktar sig till nystartade företag och privatpersoner i Fyrbodalsområdet. Vinnaren får 25 000 kronor i entreprenörskapsstipendium från Swedbank, en plats vid inkubatorn vid Innovatum Science Park i Trollhättan och externa tjänster värda 100 000 kronor. Vinnaren koras under en final i Trollhättan den 6 december. Innovatum Science Park Startup Challenges arrangeras av Innovatum Science Park i samarbete med Swedbank och Drivhuset Högskolan Väst.

www.startupchallenge.se