”Jag har världens roligaste jobb”

Frida Jägerbrand stöttar lovande startups på Innovatum Science Park

Frida Jägerbrand är en av affärscoacherna som stöttar startups i vår inkubator. Här får du lära känna henne lite närmare och får inblick i hur hon hjälper entreprenörerna i deras bolagsbyggande.

Att Frida 2019 fick rollen som affärscoach på inkubatorn är inte så konstigt med tanke på hennes gedigna erfarenheter inom företagsbyggande.

Frida har en bakgrund som entreprenör, affärsutvecklare och 2006 startade hon upp Plushögskolan där hon också hade VD-posten under flera år. Under hennes tid som VD växte skolan från etablering på en ort till tolv och tillsammans med personalen ökade de omsättningen till 100 miljoner kronor på bara några år. Frida har också flera egna bolagsengagemang. Hon har grundat bikinimärket Sunkini och har ett engagemang i teknikbolaget Atomize som hjälper hotellkedjor att prissätta smart med hjälp av AI. Frida har investerat i ett flertal bolag och branscher och brinner lite extra för företag vars syfte är att hjälpa utsatta på olika sätt.

Frida tillsammans med kollegorna i startupteamet på Innovatum Science Park.
Frida tillsammans med kollegorna i startupteamet på Innovatum Science Park.

Tre korta med Frida

På vilka sätt hjälper du entreprenörerna hos oss?  
Som coach hjälper jag mina bolag med allt från kundvalidering, affärsmodell, prissättning, IP-strategi och nätverk till att öppna dörrar. Jag delar med mig av mina tidigare erfarenheter och tips och försöker säkerställa att entreprenörerna inte begår samma misstag som mig.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få följa med entreprenörerna på deras resa från idé till att de tar sig ut på marknaden. Som coach får jag följa entreprenörerna både i med- och motgång. Jag har världens bästa och roligaste jobb!

Vilka startups coachar du just nu?  
Just nu coachar jag tio spännande bolag med helt olika typer av affärsidéer. Elektroskutt, Esmergot, PQM, ESAM, Arena Bostad, Sunsurf Solar, Insightler, Thornior, Childlife & Herbox.

Har du en idé? Kontakta Frida!

Frida Jägerbrand, Innovatum Science Park

Frida Jägerbrand

Affärscoach