Childlife hjälper föräldrar samla minnen från barnens uppväxt

Med över 12 000 barnfoton oorganiserade i mobilen väcktes en appidé hos BVC-sköterskan Emma. Nu lanserar hon Childlife som hjälper föräldrar samla bilder, minnen och dokumentation kring barnets utveckling. Appen fungerar även som digital BVC-bok och innehåller tips kring föräldraskapet.

– Det finns många gravidappar på marknaden, men få som följer barnets utveckling under uppväxten. Jag saknade själv ett strukturerat sätt att spara bilder och kunna knyta upp dem till olika händelser och minnen, exempelvis barnens första steg eller när de lärde sig cykla. Det är aldrig för sent att börja dokumentera och Childlife gör det enkelt och lättillgängligt, säger Emma Lundgren, VD och grundare av Childlife.

Emma är själv fyrabarnsmamma och i sitt arbete som distriktsköterska på BVC har hon följt familjer på nära håll under många år. Erfarenheterna har hon använt i utformningen av appen.

Childlifes grundare Emma Lundgren är själv fyrabarnsmamma och i sitt arbete som distriktsköterska på BVC har hon följt familjer på nära håll under många år.
Childlifes grundare Emma Lundgren är själv fyrabarnsmamma och i sitt arbete som distriktsköterska på BVC har hon följt familjer på nära håll under många år.

Bilder, råd och digital journal

– Childlife innehåller tre delar: dokumentation av bilder och minnen, föräldrakollen som ger dig tips och råd men också journalen där du kan dokumentera vikt, längd och vaccinationer. Perfekt om du glömmer eller tappar bort BVC-boken vilket är väldigt vanligt.

Med sig i teamet har Emma också barnhälsovårdsöverläkaren Per Möllborg som kvalitetssäkrar och är med vid framtagandet av råd och rekommendationer.

Startup vid inkubatorn

Idén bakom Childlife föddes för flera år sedan och när Emma bestämde sig för att satsa sökte hon till inkubatorn vid Innovatum Science Park för att få rådgivning och hjälp med de affärsmässiga frågorna. Affärsutvecklarna såg stor potential i idén och Childlife är nu en startup i inkubatorn.

– Childlife sticker ut bland de appar som finns på marknaden idag och fyller ett bekräftat behov bland både föräldrar och barn som vill ta del av bilder och milstolpar från uppväxten. Emma har lyckats bygga ett starkt team med en barnhälsovårdsöverläkare och två egna utvecklare. Det gör dem snabbrörliga i utvecklingen vilket krävs för att lyckas som appbolag, säger Frida Jägerbrand som själv är entreprenör och bolagets affärscoach vid Innovatum Science Park.

Kortfakta Childlife

Appen Childlife är kostnadsfri och finns tillgänglig för nedladdning på App Store och Google Play. Appen innehåller idag funktionerna:

Spara bilder, minnen och milstolpar
Hjälper dig att organisera barnens minnen, tex. första leendet, första tanden, teckningar eller när ditt barn lärde sig cykla.

Journal direkt i mobilen
Dokumentera längd och viktkurva och få överblickbara kurvor. Spara vilka vaccinationer ditt barn tagit och när. Du får också information om när olika vaccin ska tas.

Tips och råd i föräldrakollen
BVC följer upp milstolpar kring ditt barns utveckling. Alla dessa finns i Childlife och du får en överblick av när ditt barn ska kunna olika saker utifrån sin ålder.

Inför kommande uppdateringar kommer ska ytterligare funktionalitet adderas, däribland möjlighet att enkelt omvandla sin digitala dokumentation till en fysisk barnbok.

Mer info på www.childlife.se