Childlife är vidare i Shift Capital

528 team sökte till Shift Capital där minst en miljon kronor i investering ligger i potten. 40 team har nu gått vidare till semifinal och får pitcha för investerarpanelen. Childlife, med Emma Lundgren i spetsen, är en av dem.

Under 2021 startade Breakit och organisationen Bling Startup intiativet Shift Capital. Visionen var att koppla ihop riskkapitalet runt Stureplan med ortens och landsortens vassaste entreprenörer. Nu pågår satsningen för tredje året i rad och Childlife, som ingår i vår inkubator, är alltså vidare.

– Det känns väldigt spännande! Jag är jätteglad att vi gått vidare så att fler får upp ögonen för vår fantastiska produkt. Jag ser fram emot att få träffa juryn och pitcha, säger Emma Lundgren.

Efter semifinalen väljs 10 team ut till finalen som sker i Stockholm den 14 mars. Vinnaren är då garanterad en investering på minst 1 miljon kronor från Shift-investerarna. Övriga 9 teamen får 100 000 kronor vardera i ett stipendium från investerarpanelen. Dessutom har även de chans att till en investering från panelen.

Appen för alla föräldrar

Med över 12 000 barnfoton oorganiserade i mobilen väcktes en appidé hos BVC-sköterskan Emma. Det la grunden till Childlife som nu hjälper föräldrar att samla bilder, minnen och dokumentation kring barnets utveckling. Appen fungerar även som digital BVC-bok och innehåller tips kring föräldraskapet.

Emma är själv fyrabarnsmamma och har i sitt arbete som distriktsköterska på BVC följt familjer på nära håll under många år. Erfarenheterna har hon använt i utformningen av appen.

Appen Childlife är kostnadsfri och finns tillgänglig för nedladdning på App Store och Google Play.

Emma Lundgren från Strömstad är själv fyrabarnsmamma.
Emma Lundgren från Strömstad är själv fyrabarnsmamma.