Ett steg närmare riskkapitalet – de är vidare i Shift

Smarturine är ett av bolagen från Innovatum Science Park som gick vidare i Shift

Över 1000 entreprenörer sökte till startuptävlingen Shift. 152 team har gått vidare. Bland dem syns Smart Urine, Statera, Mounid och Savedit - fyra bolag från Innovatum Science Parks startupinkubator.

I februari inledde Breakit och organisationen Bling Startup igång initiativet Shift. Visionen var att koppla ihop riskkapitalet runt Stureplan med ortens och landsortens vassaste entreprenörer.

Entreprenörerna som har gått vidare hårdtränas nu i ett bootcamp i entreprenörskap. Under tre veckor får de verktyg för finslipa sina affärsidéer och vässa sina kunskaper inom marknadsföring, PR, bolagsstrategi, hållbarhet, ledarskap och mycket mer.

Efter bootcampen utvärderas alla deltagare på nytt och 10 till 20 team går vidare till nästa steg av utmaningen – personlig coachning. Slutligen görs den sista gallringen och under en direktsänd final i maj får omkring 10 team chansen att pitcha sina case inför elva välmeriterade investerare. I potten ligger flera miljoner i riskkapital!

Från algbläck till uppkopplade toalettsitsinlägg. Savedit, Statera, Mounid och SmartUrine är bolagen från vår startupinkubator som gått vidare i Shift capital.
Från algbläck till uppkopplade toalettsitsinlägg. Savedit, Statera, Mounid och SmartUrine är bolagen från vår startupinkubator som gått vidare i Shift capital.

De är vidare

Savedit
Digital tjänst som vänder sig till husägare, lägenhetsinnehavare och hantverkare. Tjänsten ska underlätta för husägare och lägenhetsinnehavare att systematiskt spara information och dokumentation kring sitt boende samt underlätta kommunikationen mellan hantverkare och beställare. Ytterligare funktioner är automatiserad hantering av kvitton och fakturor vilket skapar en ekonomisk överblick. Läs mer.

Statera
Statera är en innovativ, digital träningsdagbok för atleter, där de enkelt och snabbt kan tracka sina resultat och få koll på träningen, sömnen och kosten. Plattformen hjälper atleter att upprätthålla en god balans för att kunna prestera på topp. Läs mer.

Mounid
Färgningen står för en stor del av miljöbelastningen i produktionen av kläder och kräver stora mängder kemikalier, vatten och energi. Mounid tar fram en närproducerad lösning. Ett bläck gjord av alger som är både giftfritt och fullt nedbrytningsbart. Mounid får också stöd via Wargön Innovation. Läs mer.

SmartUrine
Från manuell urinprovtagning till digitaliserad och automatiserad! Genom en ny typ av uppkopplat toalettsistinlägg vill startupbolaget SmartUrine förenkla urinmätningar och provtagningar inom sjukvården. Läs mer.