LumeoTech öppnar webbshop & lanserar produkt i Japan

Lumeotech öppnar ny webbshop. Mobilhållare, personlarm och flexibla lampor för hajken går att beställa redan i dag.

LumeoTechs fästteknologi skapar oändliga möjligheter för kroppsnära teknik. Nu lanserar de en webbshop där vem som helst kan klicka hem smarta produkter som fästs direkt på textil. Mobilhållare, personlarm och flexibla lampor för hajken går att beställa redan i dag.

- Ett forum närmare slutanvändarna kommer vara extremt viktigt när vi växer, vi vill kunna räta ut alla tänkbara frågetecken, säger Leo Wu, VD och grundare av LumeoTech.

LumeoTech, som är en del av vår inkubator, har tidigare enbart arbetat direkt mot företag där deras fästmoduler använts på andras produkter. Den delen är givetvis kvar eftersom fästtekniken har en bred potential och kan användas på många olika sätt. Men LumeoTech kommer också utveckla egna produkter framöver.

I webshopen kommer både partnerprodukter och bolagets egna produkter att synas. Gemensamt är att allt som säljs använder den unika fästtekniken LumeoLoop som bolaget patenterade 2020.

Teamet på LumeoTech. Våren 2022 antogs de till rymdprogrammet ESA-BIC vid vår inkubator.
Teamet på LumeoTech. Våren 2022 antogs de till rymdprogrammet ESA-BIC vid vår inkubator.

"Tiny little lifesavers"

Produkterna som finns tillgängliga att klicka hem redan nu är GelaLight - unik liten bärbar lampa, MoMag - en mobilhållare för den moderna pendlaren och Plegiums diskreta personlarm. 

- De är alla “tiny little lifesavers” på sitt egna unika sätt och alla produkter är gjorda i Sverige. Några som håller med om detta är japanerna. En partner från bolagets tidiga dagar hörde av sig och var helt lyrisk över de nya produkterna vilket har lett till ett tätare samarbete med dem och en lansering av LumeoTech produkter på andra sidan jorden. Japanska befolkningen är som väl känt väldigt “gadget friendly” och kända som early adopters av ny spännandet teknik så potentialen på andra sidan jorden är stor, fortsätter Leo.

Webshopen är öppen redan nu och de 100 första kunderna som handlar får 25% rabatt om de använder koden FIRST100.

Om LumeoTech

LumeoTech grundades 2017. Kärnteamet består av Leo Wu som vd och innovatör, John Holmgren på affärsutveckling, William Gilså på produktutveckling, Malin Lankinen på marknadsföring och Liv Liu på inköp. LumeoTech lanserade 2017 en konsumentprodukt som skulle skydda mobil och plånböcker mot stöld. De sålde 45000 enheter på ett halvår, men piratkopior satte stopp för framgångssagan. 2019 gjorde bolaget comeback med dagens fästteknik LumeoLoop™ attachment, ett nytt patent och ny affärsmodell där tekniken kan integreras i andra bolags produkter. LumeoTech har tidigare fått stöd av Lead inkubator, Chalmers Ventures och Sony Startup Accelerator.
Våren 2022 antogs LumeoTech till den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC och Innovatum Science Parks inkubator i Trollhättan.