Mycket på gång hos Childlife

Emma Lundgren är inte bara fyrabarnsmamma och distriktsköterska på BVC. Hon är också entreprenör och grundare av appen Childlife som hon just nu utvecklar i vår inkubator.

Vi ringde upp Emma för att kolla läget.

Vad är på gång hos Childlife just nu?

– Det har hänt en hel del under hösten och vi är nu mitt i en spännande utvecklingsfas! Vi har bland annat varit i Stockholm på mässan Underbara barn där vi fick över 400 leads och knöt en hel del viktiga kontakter. Superroligt! Vi har knutit upp 14 nya samarbetspartners, bland annat Baby Björn, Lindex och Lekia. Vi har också börjat preppa för en investeringsrunda under 2023 för att snabbt kunna utveckla detta och öka i antal användare! Vi har varit på Slush i Finland och haft intressanta möten.

Childlife syntes på mässan Underbara Barn under hösten.
Childlife syntes på mässan Underbara Barn under hösten.

Vilka uppdateringar är på gång i appen?

– Vi har lyssnat på våra användare och håller nu på att utveckla flera nya uppdateringar som ska skapa mervärde för användarna. Nya funktioner som är på gång:

  • Möjlighet att skriva ut fotobok från det innehåll du lägger till i appen (tex. bilder och händelser, årsbok, hela livet fotobok, BVC-bok eller alltihop)
  • Dela sitt innehåll med andra tex.  mor- och farföräldrar
  • Notiser från BVC som följer barnhälsovårdsprogrammet, antingen om det är dags för vaccination eller läkarbesök eller om det är en kontroll och vad barnet förväntas kunna. 
  • Vi har också lagt in exempelbilder i appen för att göra det lättare att förstå hur den kan användas, tex bild på när barnet lärt sig sitta själv, börjat äta mat, första tanden osv. Dessa bytas då ut mot förälderns egna bild. 
  • Notiser som följer dessa bilder så att användaren får en påminnelse om barnet fått den första tanden eller påminnelse om att göra ett minne med bilder på barnet som närmar sig 5 månader. Vad har ditt barn lärt sig?