VR-sports tar plats i inkubatorn

Strax innan jul pitchade Bashar Hariri och Danar Mustafa sin affärsidé för vårt affärsteam. Nu har VR-sports tagit plats i inkubatorn med målet att forma framtiden för sportunderhållning.

De båda vännerna träffades som studenter på Chalmers och har genom åren bollat hundratals olika idéer. Det var till slut det gemensamma intresset för sport som fick dem att göra slag i sak.

Genom VR Sports gör de det nu möjligt att uppleva sport digitalt på ett helt nytt sätt.

Som fotbollsälskare i dag har du två möjligheter om du vill se en match. Antingen får du köpa en biljett, resa till arenan och uppleva matchen live. Långt ifrån alla har ekonomi eller möjlighet att göra detta. Dessutom tar biljetterna snabbt slut vid större matcher.

Nästa möjlighet är att se sändningen digitalt. Och det är just den digitala upplevelsen som Bashar och Danar vill förstärka med hjälp av VR.

Känslan av att vara på arenan

Med VR Sports kommer sportälskare kunna sitta hemma i vardagsrummet men samtidigt uppleva matcher som äger rum över hela världen på ett helt nytt sätt. Känslan av att vara på arenan, i publiken och nära favoritspelarna skapas bl.a. genom anpassade kameravinklar, repriser och analyser som tar upplevelsen till nya höjder.

–Vi befinner oss i spännande samtal med flera framstående fotbollsklubbar i Sverige för att utveckla en avancerad prototyp. Vårt initiativ positionerar oss som pionjärer inom live-streaming av fotboll via VR-teknik, en arena där intresset exponentiellt ökar, särskilt efter den framgångsrika lanseringen av Apple Vision Pro i USA, säger Bashar.

Vill revolutionera tittarupplevelsen

Genom vår inkubator kommer teamet nu få affärsutvecklingsstöd, hjälp med kontakter och nätverk, tillgång till vårt startup Community och en del del annat.

– Det är med stor entusiasm vi jobbar med Innovatum Science Parks inkubator där vi får tillgång till erfarna mentorer och drar nytta av ledande forskning inom VR från akademiska institutioner.

I början av februari följde Bashar och Danar med oss till investerarkonferensen GoWest där de passade på att visa upp sin teknik för många nyfikna deltagare.

– Vi är övertygade om att vår innovation kommer att revolutionera upplevelsen av att titta på fotboll, och vi ser fram emot att forma framtiden för sportunderhållning, avslutar Bashar.