De tar plats på Breakits lista!

De syns på Breakits lista

Breakit har gjort en djupdykning i unga svenska techbolag som sitter på inkubatorer – och vaskat fram guldkornen från norr till söder. På deras lista över ”Sveriges hetaste doldisar 2024” syns Procada, Herbox och Sunsurf Solar som är del av vår inkubator.


Här lär du känna bolagen lite bättre. Hela Breakits lista med mer information hittar du här.

Herbox
Genom sin snabba expansion har barndomsvännerna Hanna Lauste och Linn Rosenqvist skapat förändring för hundratusentals kvinnor runtom i Europa.

Herbox-​grundarnas vision är att bidra till en ny standard där mensskydd är lika lättillgängligt som toalettpapper. Vid årsskiftet fanns deras boxar med gratis mensskydd på + 4000 toaletter!

Under 2023 har teamet vunnit upphandlingar med inte mindre än 30 kommuner, tecknat Svenska fotbollsförbundet som kund, uppmärksammats flitigt i media och expanderat till Finland, Holland, Danmark och Norge.

Herbox som sedan starten 2021 varit del av vår inkubator har under året lyckats mångdubbla sin omsättning från föregående år och växt sitt team till 10 personer.

Procada
Petter Hagqvist och Almir Heralic från Procada utvecklar 3D-​skrivarteknik gör det möjligt att 3D-printa produkter i lättviktsmetall och med materialegenskaper som annars kräver exempelvis formgjutning, vilket är dyrt och ger långa ledtider. Tekniken skapar stora möjligheter inom en rad olika branscher och kan bl.a. användas för att snabba upp elektrifieringen av flygplan. På Trollhättan Business Awards i början av året tog de emot priset som Årets startup i Trollhättan 2023.

Sunsurf Solar
Sunsurf Solar utvecklar Sveriges första flytande solcellsparker. Bakom innovationen står barndomsvännerna Martin Örgård, Marc Montgomery och Björn Larsson. Under 2023 tog teamet in 2 miljoner i riskkapital, syntes i SVT-​programmet Draknästet och installerade sin första kommersiella anläggning.