Liquid Wind reser 44 miljoner euro
Liquid Wind, som startade resan på Innovatum Science Park, har säkrat 44 miljoner euro i en av de största finansieringsrundorna…
2024-08-26
Mareld tar plats i inkubatorn
— Vi är otroligt taggade på att köra igång med samarbetet på riktigt! Vi har faktiskt redan fått lite hjälp från vår business coach Frida och är grymt imponerade! Vi är helt säkra på att vi kan få mycket nödvändig hjälp från Innovatum och är riktigt taggade på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger medgrundaren Viktor Wirén.
Teamet bakom Mareld består av medgrundarna Viktor Wirén, Gustav Palm och Håkan Envall.
Så vad gör egentligen Mareld? Enkelt förklarat utvecklar de teknik som effektiviserar testprocesserna inom livsmedelsindustrin, vilket inte bara kan spara tid och pengar utan också öka säkerheten och minska svinn.
Allt livsmedel som konsumeras av människor måste genomgå många tester som säkerställer kvalitén på produkterna. Processen är i dag tidskrävande och för ett mejeri som producerar 55 000 liter mjölk i timmen, eller en förpackningsproducent som producerar 82 ton material i timmen, spelar varje minut och timme stor roll.
Mareld har utvecklat teknik som kan ge en prognos på resultatet redan efter 8 timmar, vilket minskar testtiden upp till 89 %.
Som vinnare av Innovatum Science Park Award fick Mareld ta emot 10 000 kronor och erbjöds en plats i vår inkubator. Här kommer de nu att få affärsutvecklingsstöd av coacher som själva gjort startupresor, hjälp med kontakter, nätverk, finansieringsfrågor och en hel del annat.
—Det ska bli spännande att få följa Mareld på deras resa. Det är ett härligt team som har kompletterande kompetenser. Känns kul att vi på Innovatum har bra nätverk inom både emballage- och livsmedelsindustrin och kommer kunna vara med och öppna dörrar, säger Frida Finnman, affärscoach på Innovatum Science Park.
Vi hälsar teamet varmt välkomna till oss och ser fram emot samarbetet.
Med sin innovativa teknik har Mareld potential att revolutionera livsmedelsindustrins testprocesser på ett sätt som främjar hållbar utveckling. Genom att minska testtiden med upp till 89 % sparas ovärderlig tid, samtidigt som säkerheten för konsumenter främjas och mindre mat slängs i onödan.
Genom kundfinansierade pilotprojekt har teamet i ett tidigt skede fått bekräftat att deras teknik inte bara är banbrytande, utan också relevant och efterfrågad på marknaden.
Med en tydlig roadmap och ett internationellt fokus har Mareld förutsättningar för global uppskalning. Teamet är trovärdiga, genuina och drivna och deras passion för att förbättra livsmedelsindustrin smittar av sig.
Safe food on the plate and less food to waste! Värdiga vinnare av Innovatum Science Park Award 2024 är Mareld.