Automationsdagen 2023

Rekordmånga deltagare på årets Automationsdag

Årets Automationsdag slog åter igen rekord och ökade antalet deltagare från förra året. 120 företag, 24 utställare och nästan 300 deltagare möttes den 30 november för att ta del av det senaste inom automation och digitalisering för tillverkningsindustrin.

Det årliga eventet Automationsdagen har lockat besökare från teknikföretag, industri, forskare och högskolestudenter sedan 2014. I år låg fokus på utveckling inom AI och dess användning inom industrin, vi fick också en närmare inblick i olika automationsprojekt och cirkularitet.

Genom ett tiotal seminarier lyftes aktuella utmaningar och trender inom den tillverkande industrin. Representanter från bland andra Evoma, Wargön Innovation, Göteborg Tekniska College och NOVO Energy gav inspirerande föreläsningar om flera högaktuella frågor. Exempelvis hur simulering och AI kan lösa mycket komplexa problem. Om vikten av mångfald och inkludering inom teknik och hur ett jätteprojekt som att bygga en ny batterifabrik kan gå till.

Mycket uppskattat bland deltagarna var våra utställare som visade spännande produkter och tjänster på Produktionstekniskt centrum. I minglet möttes branschkollegor, forskare, leverantörer och studenter för att diskutera och ta del av nya tekniklösningar och tjänster. Här fanns automationsutrustning, robotar, mätteknik, nya produkter och koncept för kompetensutveckling att inspireras av.

Det här är bättre än en vanlig teknikmässa eftersom eventet är nischat och vi som möts här är intresserade av samma sak säger Anders Mejlvang, utställare på Automationsdagen och försäljningschef på Winteria.

Vi fick även en pratstund med Matilda Hurtig från Göteborg Tekniska College och Mikel Ayani från Simumatik som berättade om deras upplevelse på Automationsdagen. Se deras intervjuer och lite andra glimtar från Automationsdagen i filmen.

Automationsdagen leddes av moderator Karin Stenlund från Fyrbodals Kommunalförbund. Eventet arrangerades av Innovatum Science Park, Högskolan Väst och IUC Väst och kunde följas både på plats på Lilla Nova och online.

Save the date!

Nästa år firar Automationsdagen 10 år och ska självklart firas.
Datumet är spikat till torsdagen den 28 november 2024 - hoppas vi ses då!

Automationsdagen 2023

Vill du veta mer? Kontakta:

Jan Oscarsson, innovationsledare

Jan Oscarsson

Innovationsledare Hållbar industri