Carjoy vill förändra verkstadsbranschen

Carjoy vill förändra verkstadsbranschen

Carjoy vill förändra och modernisera verkstadsbranschen och lösa ett vardagsproblem som många fordonsägare känner igen sig i. Nu välkomnar vi dem som ny startup i inkubatorn.

Carjoy föddes, likt många andra produkter och tjänster ur ett upplevt problem. Ett problem kring varför det ska vara så svårt att hitta en verkstad som både har schyssta priser, kan utföra arbeten med relativt kort varsel och dessutom på en plats som inte ställer till det rent logistiskt.

Carjoy med Simon Ekstrand och Jonas Aronsson i spetsen vill lösa problemet genom att erbjuda mobila fordonstekniker som servar och fixar ditt fordon hemma eller på den plats du önskar. Målet är också att bidra till minskad konsumtion och miljöpåverkan genom att på sikt samarbeta med bildemonteringsfirmor för att erbjuda begagnade, testade och godkända reservdelar.

Under Startup Day pitchade Simon Carjoy inför 400 personer i publiken och en imponerad jury.
Under Startup Day pitchade Simon Carjoy inför 400 personer i publiken och en imponerad jury.

Finalister i vår affärsidétävling

Inkubatorn fick upp ögonen för teamet och deras affärsidé då de gick till final i affärsidétävlingen Innovatum Science Park Startup Challenge som vi under hösten arrangerade tillsammans med Swedbank. Under Startup Day i november, som samlade omkring 400 personer, pitchade teamet på scen och tog slutligen hem en delad andraplats.

Juryn såg stor potential i Carjoy och den första januari i år blev bolaget en del av inkubatorn. Teamet kommer nu få professionell affärsrådgivning, hjälp med kontakter och samarbeten, stöd i att hitta finansiering och en rad andra affärsfördelar som hjälper dem på vägen mot målet!

– Att vi fått möjligheten att ingå i Innovatum Science Parks inkubator ser vi som en stor fördel i vår resa att förändra verkstadsbranschen. Med Innovatum Science Parks expertis och stöd i ryggen hoppas vi på att få bästa möjliga förutsättningar för att ta in externt kapital som kommer göra en lansering och snabb expansion möjlig, säger Simon.