Vill kvalitetssäkra arbetet för snickare

Jonas Paulsson från vår förinkubator tillsammans med affärscoachen Jan Björn.

Jonas Paulsson är inte bara snickare och egenföretagare. Han är också en av deltagarna i vår nya förinkubator där han nu utvecklar en produkt som han länge själv haft behov av.

Jonas Paulsson från Dals-Ed driver till vardags byggfirman JP Bygg & Finsnickeri. För snart tio år sedan väcktes en idé hos honom kring en produkt som skulle kunna förenkla och kvalitetssäkra arbetet när det kommer till att sätta plintar – alltså de rör som stabiliserar och bär upp exempelvis hus och altaner.

Under åren som snickare och egenföretagare har idén legat vilande i bakfickan men behovet av produkten har ofta gjort sig påmint. När vi i december startade i gång första upplagan av vår förinkubator gjorde Jonas slag i saken och tog chansen! Ett drag han inte ångrar.

Som deltagare i förinkubatorn eller som medlem i vårt Startup Community får du fri tillgång till vårt Makerspace med 3D-printers.
Som deltagare i förinkubatorn eller som medlem i vårt Startup Community får du fri tillgång till vårt Makerspace med 3D-printers.

Har 3D-printat prototyp i Makerspace

I vårt Makerspace har Jonas med hjälp av 3D-printers och stöttning av vår affärscoach och teknik-guru Jan Björn lyckats skapa en prototyp av sin produkt som nu ska ut och testas.

Under de veckovisa träffarna på förinkubatorn har han fått lära sig mer om hur han kan testköra sin produkt, prissätta den, vilka som är potentiella kunder och en hel del annat. Programmet pågår ytterligare en månad och avslutas med en ”Demoday” där han får träna sig på att pitcha sin idé till andra.  

Vi ser fram emot att följa Jonas resa och förhoppningsvis kan vi också snart avslöja mer om produkten han utvecklar.