Vill underlätta vardagen för synskadade

Camilla Andersson hade en idé som hon burit med sig i många år. Hon ville skapa produkter som underlättade vardagen för synskadade efter att en gammal skolkamrat till henne haft svårigheter att hitta en present till sin blinda son. Nu väljer hon att satsa på sin idé och lär sig allt om entreprenörskap genom vår förinkubator.

I sitt företag, Mixad Design, och med vår 3D-printningskurs som inspiration - började Camilla skapa produkter för synskadade. Men tekniken hon använde sig av i början fick inte tillräckligt bra resultat taktilt för att förverkliga hennes vision.

–Idén fanns, men jag kom inte vidare, säger Camilla

Förinkubatorn hjälpte henne bredda perspektivet

Innan Camilla började i förinkubatorn upplevde hon entreprenörsresan som stor och ensam. Nu, när ungefär hälften av kursen har gått, beskriver hon att förinkubatorn hjälpt henne få en bättre överblick av hur hon kan ta sin idé till nästa nivå samtidigt som samtalen med andra kursdeltagare har hjälpt henne att bredda sitt perspektiv.

–Tanken var från början att enbart rikta mig mot synskadade, men via feedback från de andra deltagarna i förinkubatorn insåg jag att det fanns en bredare kundgrupp, fortsätter Camilla

Under de kommande veckorna kommer kursdeltagarna lära sig mer om bland annat marknadsföring, hur de kommer i kontakt med kunden och intressenter och hur de bäst pitchar sin idé till bland annat investerare.

Vi ser fram emot att fortsätta följa Camillas resa och se hennes produktidéer förbättra vardagen för synskadade!

Nu är anmälan öppen till nästa kursstart av förinkubatorn den 6 december. Läs mer och anmäl intresse redan nu!