Vill skapa ett digitalt planeringsverktyg för kroniskt sjuka

Trollhättebon Sarah Olofsson har, som kommunikatör, tidigare jobbat inom innovationsmiljöer och arbetat i olika utvecklingsprojekt. Däremot har hon aldrig tidigare valt att aktivt testa en egen idé. Idag är hon en av deltagarna i vår förinkubator, där hon utvecklar ett digitalt planeringsverktyg som hon själv länge varit i behov av.

Som barn led Sarah av barnreumatism, vilket har medfört följdsjukdom. Detta har krävt en livslång behandling och innebär än idag många läkarbesök och mediciner. Att hålla koll på läkartider, vad som sagts under tidigare läkarbesök och vilka mediciner som ska tas när – kan vara en ständig utmaning för människor med kroniska sjukdomar. Detta vill Sarah ändra på och väljer nu att satsa på sin idé, ett planeringsverktyg för personer med kroniska sjukdomar.

-Jag vill skapa ett hjälpverktyg för den som har många läkarbesök, läkemedel och flera olika journaler att hålla reda på, säger Sarah

Valet av förinkubatorn föll sig naturligt

Efter att tidigare ha arbetat på en inkubator och science park föll valet av en förinkubator naturligt, när hon bestämde sig att testa sin idé. Sarah beskriver sin tid i förinkubatorn som jättevärdefull och hon upplever nu att hon har en bättre översikt över vart i resan hon är och hur hon tar sig vidare. Även nätverket som hon fått under kursträffarna beskriver hon som givande och hon hoppas kunna stanna kvar inom sfären av Innovatum Science Park även efter kursens slut.

-Det känns så skönt att ha hamnat här! Vi är ett härligt gäng med mixade kompetenser och färdigheter. Det är både motiverande och utmanande, med coacher som ställer bra frågor, som vågar utmana mig och som får i gång gruppen, avslutar Sarah

Under de resterande veckorna fortsätter förinkubatordeltagarna att lära sig mer om entreprenörskap med fokus på marknadsföring, kundkontakt samt hur de levererar de bästa pitcharna till bland annat investerare och intressenter.

Vi ser fram emot att fortsätta följa Sarah i hennes resa!

Nu öppnar vi upp anmälningarna till nästa kursstart den 6 december. Läs mer och anmäl intresse nedan.