Lyckad pitchdag med förinkubatorn

Pitchdag med förinkubatorn

I december startade vi upp första gruppen i vår nya förinkubator. Tolv veckor senare avslutades programmet med en pitchdag där deltagarna presenterade och fick feedback på sina affärsidéer.

— Det är fantastiskt kul att se vilken utveckling som skett i gruppen och hur hela gänget imponerade på scen. Jag såg en grupp som började från en plats och där varje individ gjorde förflyttning under hela resan, säger Henrik Andrée, affärscoach på inkubatorn och den som håller ihop programmet.

Fokus på hållbar affärsutveckling

Under det tolv veckor långa programmet har deltagarna haft veckovisa träffar och digitala möten. Föreläsningar och workshops har varvats med personliga uppgifter och gruppcoachingstillfällen med fokus på att dela och bolla frågeställningar med varandra. Ett inslag som varit väldigt uppskattat!

Programmet har varit indelat i fyra block och täckt allt från grunderna inom affärsutveckling till hur du bygger nätverk och pitchar din idé för investerare. Exempel på frågeställningar som gruppen jobbat med är: Vilka är mina kunder och vad är de egentligen beredda att betala för min produkt eller tjänst? Hur ser marknaden ut? Hur kan jag jobba med en MVP för att maximera lärandet och minimera onödig produktutveckling? Vad behöver jag bygga för nätverk? Vilka vägar finns det att gå kring kapitalanskaffning? Vad förväntar sig investerare av mig som entreprenör? Och hur vässar jag pitchen för att få investerare på kroken?

Andra gruppen deltagare är i gång och efter sommaren startar vi upp en tredje. Låter detta som något för dig? Läs gärna mer eller hör av dig till oss direkt för att anmäla ditt intresse!