De hjälper dig att odla framtidens gröda – tång

Startupbolaget Koastal anser, likt många experter, att tång är bland de främsta sätten att bedriva hållbart vattenbruk. Idag finns det flera hinder som stoppar tångodlingen att nå full potential. Det vill Koastal ändra på.

I en värld med både världshunger och behov av att vårda hav och miljö, kliver startupbolaget Koastal in i rampljuset. Med en stark vision och en omfattande uppsättning tjänster, fokuserar startupbolaget på att främja och underlätta tångodlingen i Sverige.

Skapar möjlighet för fler att börja odla tång

Genom att erbjuda tjänster som bland annat val och utvärdering av odlingsplats, utbildning, support och uthyrning av all nödvändig utrustning – vill startupen skapa möjlighet för fler att börja odla tång i större skala.

— Det främsta målet för det kommande året är att visa effektiviteten av våra operationer och därigenom bevisa värdet som Koastal kan tillföra denna bransch: Prisvärd och hållbar tång, säger medgrundaren Samuel Amant.

Bild från säsongens första skördedag vid deras odling utanför Hunnebostrand.  Foto: koastal.se
Bild från säsongens första skördedag vid deras odling utanför Hunnebostrand. Foto: koastal.se

Redo att ta nästa steg

Efter att ha utvecklat, testat och evaluerat sitt första pilotprojekt är Koastal nu redo för att ta det ett steg vidare - starta och driva ett nätverk för närliggande tångodlingar. Målet det kommande året är att etablera fem odlingar längs den svenska västkusten i samarbete med fiskare eller andra lokala entreprenörer. Utöver det siktar de på att etablera många fler tångodlingar framöver.

”Inkubatorn har varit en transformerande upplevelse för Koastal”

Startupen har sedan början på året varit en del av vår inkubator. Medgrundaren Samuel beskriver att det ”har varit en transformerande upplevelse för Koastal”. Företaget har haft ett tätt samarbete med Innovatum Science Parks affärscoach Henrik Andrée, som har hjälpt dem med bland annat strategi, beslutsfattande och entreprenörskap.

— Som John Crosby sa “Mentoring is a brain to pick, an ear to listen, and a push in the right direction”. Henrik har spelat en avgörande roll för att hjälpa oss att få perspektiv, förbättra våra strategier och fatta informerade beslut, fortsätter Samuel.

Kontakt KOASTAL

Samuel Amant
+32 499 70 34 26
samuel@koastal.se
www.koastal.se