Gör rymden mer lättåtkomlig. Till final i Innovationskraft!

Fureho

Startupbolaget Fureho är utvalda som en av fem finalister i tävlingen Innovationskraft. Bolaget utvecklar ett lättviktigt material som löser det akuta viktproblem som rymdindustrin står inför.

Fureho löser det akuta problem som rymdindustrin står inför: Att skapa lättare rymdskepp och minska kostnaderna, vilket i sin tur gör rymden mer lättåtkomlig för människan. Genom att göra materialet lättare skapas positiva effekter i fler led såsom minskad bränsleförbrukning och CO2 utsläpp vilket i sin tur leder till en minskad negativ miljöpåverkan.

Bolaget grundades 2017 och drivs av Prarthanaa Khokar, Nandan Khokar och Fredrik Winberg. Affärsidén bakom grundades genom Nandan Kokars doktorandforskning på Chalmers. Idén har exponerats i ett tidigt skede mot potentiella kunder och andra intressenter på marknaden vilket har gett teamet underlag för att hitta sin USP.

Fureho får sedan våren 2020 stöd via vår startupinkubator. Bolaget är också antagna till den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC som vi är med och driver.

Den 2 mars avslöjas vinnaren i tävlingen Innovationskraft.

Nyfiken på att veta mer om Fureho? Läs gärna vår startup story nedan.