Duoo gör det nya communityt för gamers

Startupen Duoo vill med sin plattform Duoo.gg göra det ännu lättare för gamers att få kontakt med, dela kunskap och utvecklas tillsammans med andra spelare. Snart kan du snabbt hitta den perfekta spelpartnern genom avancerade sökfunktioner för kön, språk och mer.

Spelvärlden har aldrig varit mer levande och engagerande än idag. Det finns flera communitys och plattformar för spelare att umgås på. Att hitta rätt spelpartners som delar din entusiasm och spelstil kan däremot vara en utmaning. Det är här Duoos framtida nya plattform Duoo.gg kommer in i bilden.

En kombination av LinkedIn och Facebook

Grundarna Jonathan Svensson och Edwin Flataunet vill skapa ett community för spelare som fungerar likt LinkedIn och Facebook, men riktar sig mot gamers och spelvärlden. Idén uppstod genom att grundarna själva är entusiastiska gamers och saknade möjligheten att komma i kontakt med andra spelare samt att enkelt och snabbt kunna dela innehåll med dessa. Dessutom har båda tidigare erfarenheter av att driva ett företag med en omfattande kundbas och ett stort community.

-Som passionerade gamers har vi dagligen stött på problemet både när vi spelar själva och inom vårt community, säger medgrundaren Jonathan Svensson

Ett matchmakingverktyg för spelare

Duoo strävar efter att erbjuda ett omfattande matchmakingverktyg för spelare. Användare kommer att ha möjlighet att söka efter spelpartners baserat på olika kriterier, inklusive kön, språk och mer. Den här detaljerade sökfunktionen säkerställer att spelare kan hitta den perfekta spelkamraten som matchar deras preferenser och förbättrar spelupplevelsen.

Vill bekämpa negativt beteende online

Plattformen ska inte bara underlätta för gamers att matcha med likasinnade spelare. Jonathan och Edwin vill, med hjälp av Duoo.gg, även aktivt bekämpa problemet med dåligt beteende online. Grundarna upplever ofta komma i kontakt med grovt språk och negativt beteende online. Det här vill de ändra på med hjälp av bland annat ett communitystyrd betygssystem som ska låta spelare betygsätta deras spelupplevelse med respektive spelpartners.

-Vi ser goda möjligheter till att aktivt bekämpa negativt beteende online med hjälp av Duoo, fortsätter Jonathan

Tillsammans med sin affärscoach, Frida Jägerbrand som bollplank är grundarna redo att revolutionera spelgemenskapen genom att utveckla det här spännande communityt.

Kontakt Duofinder

Jonathan Svensson
jonathan@swgrowth.com
Find Your Duo | Duoo.gg