ESA-BIC

Esa-bic

Vi är en av fyra utvalda inkubatorer i landet som driver den nationella rymdinkubatorn ESA-BIC Sweden. Programmet pågår i två år och vänder sig till bolag som nyttjar befintlig teknik från rymdindustrin eller utvecklar ny teknik och lösningar till rymdindustrin.

En halv miljon i utvecklingsbidrag

  • 500 000 kronor i bidrag
  • 80 timmar teknisk support från våra ledande tekniska partners inom ESA nätverket.
  • Tillgång till ESA:s IP
  • Tillgång till ESA:s internationella event
  • Stöd för att säkra ytterligare riskkapital, lån och bidrag
Robert Schmitt, VD och grundare av Vultus

"Vi har fått stöd i att bygga vår internstruktur, att kommersialisera och ta in kapital. När vi skulle resa kapital hjälpte Innovatum Startup med timing, värdering och att koppla in rätt kontakter."

Robert Schmitt, VD och grundare, Vultus

Robert Schmitt, VD och grundare av Vultus

Vass affärsrådgivning
Vi som stöttar dig i vått och torrt är ett engagerat team av entreprenörer och experter från näringslivet. Flera av våra affärscoacher har gjort egna startupresor, rest kapital och investerat i andra bolag.

Viktiga kontakter
Med över 20 år på nacken och med hela Innovatum Science Park i ryggen har vi ett starkt kontaktnät såväl nationellt och internationellt som du får ta del av. Investerare, akademi, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer är våra nära vänner.

Stora samarbetsmöjligheter
Ensam är inte stark. Därför har vi teamat upp med några av landets vassaste organisationer och företag. Vi jobbar aktivt för att skapa samarbetsmöjligheter mellan startups och etablerade bolag. Dessutom har vi upparbetade samarbeten för dig som har offentligheten som tilltänkt kund.

Test- och demomiljöer
Innovatum Science Park driver, och är engagerade i flera test- och demomiljöer som ger dig rätt förutsättningar att testa och utveckla din produkt.  Produktionstekniskt centrum (PTC) och Wargön Innovation är två exempel.

Community & co-work
Du blir del av vårt community tillsammans med andra startups och entreprenörer. Du och ditt team får plats i vår co-workingyta i sprillans nya lokaler i Trollhättan med tillgång till mötesrum, eventytor och maker-space med 3D-skrivare.

Snabbfakta

GeografiSödra Sverige.
Vem kan söka?Personer/team/företag med en innovativ affärsidé baserad på rymdbaserad teknik och information. Företaget ska vara baserat i Sverige och inte vara äldre än fem år.
BedömningskriterierAffärsidéerna bedöms utifrån skalbarhet, marknad, skalbarhet, internationell potential, innovationshöjd, hållbarhet och team.

För ESA-BIC tillkommer också kriterier kring rymdkopplingen.
AnsökningsperiodTre intag per år. Aktuella datum hittar du här. Kontakta oss i god innan aktuellt ansökningsdatum går ut. Vi hjälper dig att genomföra ansökan!
ProgramlängdUpp till 24 månader.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Sammie Chimusoro, Innovatum Science Park

Sammie Chimusoro

Affärscoach (föräldraledig)